Sluiten

Tips voor warme dagen (1)

07-06-2013

Eindelijk is het zomer in ons land en stijgt de temperatuur richting de 25 graden! Veel van onze huisdieren kunnen niet zo goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is.

Zorg er voor dat uw dier bij warm weer een plek in de schaduw heeft. Laat hem nooit achter in een auto of in een warme tent of caravan. Zorg natuurlijk voor voldoende vers drinkwater. Ga niet op het heetst van de dag fietsen of andere inspannende dingen met uw hond doen.

Voor honden zijn er speciale koelteproducten, zoals een koeltematje of koeltehalsband. Voor konijnen en knaagdieren kunt u een plastic fles met bevroren water in het hok leggen, gewikkeld in een theedoek  om te voorkomen dat het dier zich "brandt" aan de koude buitenkant. Het buitenhok kunt u koelen door er een nat wit laken overheen te leggen. Vogelkooien mogen niet in de zon staan.

Nog meer nuttige tips? Weten hoe u oververhitting herkent en wat u er aan kunt doen? Kijk dan in ons Praktisch document 'Dier en warmte'.