Nieuws

RSS Terug naar het nieuwsoverzicht

Hondenwandeling 'Hart voor kanker'

28 augustus 2017

Hondenwandeling voor het goede doel

Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) organiseert op zondag 1 oktober op het strand bij Renesse de Hondenwandeling “Hart voor Kanker”. Van 11.00 tot 15.00 kunt u meewandelen voor dit goede doel. De opbrengsten van deze dag gaan naar het NKFD die het geld gebruikt voor onder meer onderzoek en voorlichting over kanker bij dieren.

U kunt kiezen voor de route van 1 kilometer of die van 5 kilometer. Bij de finish worden alle honden beloond met een bijzondere penning in de vorm van het “Hart voor kanker”. Aanmelden voor de wandeling kan nu al via www.hondenwandelingtegenkanker.nl. Het belooft een dag vol activiteiten, demonstraties en lekker eten voor hond en baas te worden.

Ongeveer 30% van de honden en katten krijgt in de loop van hun leven een vorm van kanker. Het NKFD geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer eigenaren, dierenartsen en andere professionals. Ook ondersteunt en initieert het NKFD projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes. Meer informatie op www.nkfd.nl.