Sluiten

4 oktober Dierendag, lang leve je huisdier!

02-10-2018

Met Dierendag wil je je huisdier extra verwennen. Maar elke dierenliefhebber gunt huisdieren niet alleen een fijne dierendag, maar een fijn lang leven. Wat het LICG betreft, begint dat ermee dat iedere huisdiereigenaar zich verdiept in wat een dier nodig heeft. Daarom hebben we filmpjes gemaakt met de belangrijkste tips over huisdieren. 

Waarom Dierendag?
Dierendag wordt al sinds 1930 gevierd. Aanleiding was een Weens congres in 1929 over de rechten van het dier. Daar werd besloten om de sterfdag van Franciscus van Assisi, die zich altijd ontfermde over mensen en dieren die het zwaar hadden, uit te roepen tot Werelddierendag. Sindsdien vieren wij in Nederland op 4 oktober ook Dierendag.

Aandacht voor alle dieren
Veel mensen verwennen hun huisdier op deze dag met iets lekkers, een mooie wandeling of gewoon wat extra aandacht. Ook staan we op deze dag even stil bij huisdieren die het minder goed getroffen hebben. Dieren die onnodig ziek zijn, verwaarloosd worden of al heel lang in het asiel zitten. Vaak is het niet eens kwade wil maar eerder onkunde van mensen of een impulsieve, ondoordachte aanschaf, waardoor die dieren in de problemen komen.

Meer weten over huisdieren
Het LICG is 11 jaar geleden speciaal in het leven geroepen om daar iets aan te doen. Om mensen die een huisdier willen aanschaffen (en ook zij die al een dier hebben) meer kennis te geven over het houden van dat huisdier. Een gelukkig huisdierenleven begint immers al met een goede voorbereiding. Van hond tot vogel en van konijn tot vis, er valt veel te leren over ieder dier. Onze filmpjes vormen een mooi startpunt.

Kat en konijn
Deze Dierendag vind je de eerste filmpjes op ons YouTube kanaal. Dit keer zetten we de kat en het konijn in de spotlight, met de beste tips over de aanschaf. Ook vind je ze in onze documenten aanschaf konijn en aanschaf kat. Houd ons in de gaten, want er volgen nog meer van dit soort filmpjes!