Sluiten

Aantal huisdierenverzekeringen gestegen

30-07-2019

Volgens een verzekeraar wordt er voor steeds meer huisdieren in Nederland een verzekering afgesloten. In de eerste helft van 2019 steeg het aantal afgesloten ziektekostenverzekeringen met 55 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. 

In de meeste gevallen gaat het om verzekeringen voor pups, honden jonger dan twaalf maanden. In 2019 zijn ruim vierduizend nieuwe polissen voor huisdieren afgesloten. Relatief het vaakst voor een hond en in een op de vijf gevallen voor een kat.

Een woordvoerder van Reaal Dier & Zorg denkt dat kattenbezitters mogelijk denken dat een 'binnenkat' minder kans heeft op een bezoekje aan de dierenarts. Als oorzaak van de stijging noemt ze "een maatschappelijke trend, waarin honden en katten steeds meer als een volwaardig lid van het gezin worden gezien".

Ook de stijgende medische kosten spelen volgens haar een rol bij de beslissing om een huisdierenverzekering af te sluiten. "Een dierenartsnota van duizend euro is echt geen uitzondering meer. Denk aan: MRI-scans, transplantaties, oncologische behandelingen of orthopedie."

Aanvullende dekkingen zijn volgens de verzekeraar minder gewild dan de standaardziektekostenverzekering. "Alleen de aanvullende dekking voor het gebit is populair bij baasjes."

Huisdiereigenaren die overwegen om een verzekering af te sluiten doen er goed aan om niet alleen naar de kosten van de premie, maar ook naar de verschillen in dekkingen en vergoedingen te kijken. In het praktische document Ziektekostenverzekering voor uw huisdier van het LICG staat een handig overzicht van punten waar men op moet letten.