Sluiten

April: extra aandacht voor parasieten

01-04-2019

De maand april is Maand van de Parasiet, georganiseerd door ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites). Deze maand staat in het teken van voorlichting over parasieten. Bescherming tegen parasieten is immers belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier. Wormen, vlooien, teken en andere parasieten kunnen veel overlast en irritatie geven en bovendien ziektes overbrengen. 

ESCCAP

ESCCAP ontwikkelt richtlijnen en voorlichting voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om diereneigenaren en professionals in de dierensector bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren.

Op de website www.esccap.eu is veel informatie beschikbaar over allerlei parasieten. Er is voorlichting te vinden over hoe u uw dieren het beste kunt beschermen. Ook is er een Praktijkzoeker beschikbaar. Dierenartspraktijken die volgens de ESCCAP richtlijnen werken, hebben zich daar aangemeld. Diereigenaren kunnen zo inzicht krijgen welke praktijk veel kennis heeft over parasietenbestrijding. Verder kunt u bij 'ESCCAP Reisadvies' (Engelstalige) informatie vinden over de parasieten en ziekten die voorkomen in verschillende Europese landen.

In april valt ook de Week van de Teekdeze wordt dit jaar gehouden van 15 t/m 21 april.