Sluiten

Chippen: ook voor konijnen

04-11-2015

Wist u dat ook konijnen gechipt kunnen worden? Stichting KonijnenBelangen organiseert in november een actie, waarbij deelnemende dierenartsen korting geven op het chippen van uw konijn.

De SKB heeft sinds twee jaar geleden de maand november uitgeroepen tot ‘Konijnenmaand’ en vraagt daarin extra aandacht voor ‘vergeten’ konijnen: dieren die bijvoorbeeld gedumpt of verwaarloosd zijn. Dit jaar staat het chippen in de schijnwerpers: een gechipt konijn kan immers na een ontsnapping eerder bij zijn eigenaar worden teruggebracht.

Hoewel er nu nog niet zo vaak aan wordt gedacht dat een konijn ook een chip kan hebben, zal het meer gewoonte worden om ook gevonden konijnen op de aanwezigheid van een chip te checken als steeds meer mensen hun konijn gaan chippen. Verschillende organisaties werken hier al aan mee en laten standaard hun konijnen chippen, zoals een aantal konijnenopvangen en asielen.

Ook een ziektekostenverzekering voor het konijn kan een reden zijn om het dier te laten chippen. Dat is dan namelijk verplicht, zodat kan worden aangetoond dat het dier dat behandeld is ook echt het dier is dat verzekerd is. Een verzekering voor het konijn kan erg zinvol zijn, zeker omdat u met een konijn vaak niet kan wachten tot na het weekend als er iets aan de hand is. Dan lopen de tarieven al snel op.

Op de website van Stichting KonijnenBelangen vindt u een lijst van deelnemende dierenartsen die op verschillende manieren korting geven op het chippen van konijnen in november. Ook kunt u er meer lezen over de November Konijnenmaand.

Bron: Stichting KonijnenBelangen

Meer over chippen leest u in ons document Chippen en registreren. En denk eraan: chippen heeft alleen zin als u ook de gegevens van uw konijn registreert bij een databank en die goed up to date houdt!