Sluiten

Vermiste en gevonden dieren tijdens de jaarwisseling

13-12-2018

Huisdieren die die schrikken van vuurwerk kunnen in blinde paniek wegrennen en verdwalen. Hoe kunt u het voor uw dier zo veilig mogelijk maken en wat kunt u doen als uw huisdier vermist wordt of als u een huisdier vindt?

Voor een echte vuurwerktraining is het in december te laat als uw dier al bang is voor vuurwerk. Het weg trainen van angst kost veel tijd. Daar had u al in september mee moeten beginnen. Om de angst nu nog wat te dempen kunnen medicatie en alternatieve geneesmiddelen helpen. Daar moet u soms wel enige tijd van tevoren mee beginnen, dus overleg dit bijtijds met uw dierenarts. Ook de mogelijkheid om ergens weg te kruipen, het aanzetten van een radio of televisie die het geluid wat maskeren, de gordijnen sluiten of veel afleiding geven kan helpen. In ons uitgebreide document over vuurwerkangst kunt u hierover meer lezen.

Verder is het belangrijk ervoor te zorgen dat uw dier niet in paniek weg kan lopen. Sluit ramen en deuren goed af, sluit het kattenluikje en hou de hond aangelijnd tijdens deze dagen. Helaas raken er ieder jaar rond oud en nieuw bijna duizend honden en katten vermist.  Weet u wat u kunt doen als uw huisdier kwijt raakt of als u een dier vindt? Het LICG geeft u 6 belangrijke tips. Bekijk het filmpje en wees goed voorbereid. Dan kunt u in ieder geval snel handelen en is de kans het grootst dat het dier weer snel veilig thuis is. In ons praktische document over vermiste en gevonden dieren kunt u ook alles nog een keer uitgebreid nalezen.

Bekijk eerst deze 6 belangrijke tips over vermiste en gevonden dieren.