Sluiten

Voortaan zonder stress met de hond naar de dierenarts

04-09-2018

Wilt u weten hoe u dat voor elkaar krijgt? Kom dan op 6 oktober naar het mini-seminar dat de Koninklijke Hondenbescherming samen met Blije Viervoeters organiseert. Het seminar vindt plaats van 19.00 – 21.00 uur in Sport- en Cultureel Centrum De Camp te Woudenberg.

Eén van de hoofddoelen van de Koninklijke Hondenbescherming is het bevorderen van het welzijn van honden. Geestelijk en lichamelijk welzijn zijn daarin onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de lichamelijke gezondheid van honden is de dierenarts de belangrijkste professional om hulp bij te zoeken. Helaas is voor veel honden het bezoek aan de dierenarts een stressvolle gebeurtenis, die soms zelfs in een traumatische ervaring kan ontaarden. Maar dit kan ook anders!

Drs. Chantal Kapteijn (gedragsbioloog) en Drs. Wendy Kapteijn (dierenarts) hebben jarenlange ervaring op het gebied van diergedrag en diergeneeskunde. Ze geven praktijkgerichte oplossingen voor een (nog) diervriendelijke(re) praktijk, zodat uw dier letterlijk op alle fronten goed behandeld wordt.

Het mini-seminar is bedoeld voor hondenbezitters, dierenartsen, para-veterinairen en andere hondenprofessionals, zoals hondentrainers en gedragstherapeuten. Tijdens de lezingen wordt besproken hoe hondenbezitters hun hond kunnen voorbereiden op het bezoek aan de dierenarts om het bezoek met zo weinig mogelijk stress voor de hond te laten verlopen. Ook worden tips gegeven hoe hondenbezitters hun honden kunnen voorbereiden c.q. trainen voor diergeneeskundige handelingen.

Het bijwonen van de twee lezingen kost € 10,-. Het bedrag komt geheel ten goede aan de Koninklijke Hondenbescherming en worden kosteloos verzorgd door Blije Viervoeters.

Inschrijven kan via de website van de Hondenbescherming.

Bron: Koninklijke Hondenbescherming