Sluiten

Week van het Huisdier 2013

08-05-2013

Van 18 tot en met 26 mei is het de Week van het Huisdier. Vele dierenspeciaalzaken, dierenartsen, dierenasielen, dierenpensions en allerlei verenigingen zullen eraan meedoen om van deze Week weer een groot succes te maken. Tijdens de Week van het Huisdier delen alle deelnemers puzzelposters uit. Deze staan vol met leuke weetjes, uitdagende puzzels en prikkelende feiten en fabels over huisdieren.

Het thema van de Week van het Huisdier 2013 is ‘Preventie’. Deze Week sluit aan op de voorjaarscampagne van het LICG die begin april van start ging met allerlei nieuwe feiten en fabels die je uitdagen om je kennis te testen. In 2013 zullen diverse onderwerpen rondom het thema ‘preventie’ aangesneden worden. Bijvoorbeeld over vaccinaties en parasietenbestrijding, verstandig gebruik van antibiotica, het belang van therapietrouw, castratie, voeding en huisvesting. Maar men kan ook meer lezen over het voorkomen van ongelukken met dieren. Bijvoorbeeld door vergiftiging of gevaren in en om het huis. Het LICG heeft inmiddels meer dan honderd praktische documenten over de gezondheid van allerlei soorten dieren.

Op onze website kunt u er achter komen of de verschillende stellingen op de puzzelposter fabels of feiten zijn. Hier staan bovendien nog veel meer fabels en feiten. Daarnaast is er een speciale campagnesite voor de Week van het Huisdier. Hier kunt u zien welke acties er in uw regio in het kader van de Week van het Huisdier gehouden worden. Hier vindt u ook de oplossingen van de puzzelposter. Maar het is natuurlijk veel leuker om die oplossing zelf uit te puzzelen!