Sluiten

Liefhebbersverenigingen

Wie een huisdier heeft, kan behoefte hebben aan het uitwisselen van ervaringen met andere liefhebbers. Zeker bij minder vaak voorkomende soorten kan het fijn zijn om van gedachten te wisselen met ervaren houders. Bovendien kan het leuk zijn om nieuwe mensen te ontmoeten die uw interesse delen. Hoe komt u aan de juiste adressen?

Liefhebbers van een bepaalde diersoort kunnen zich verenigen in clubverband. Daar kunnen kennis en ervaring worden uitgewisseld. Ook worden er onderling wel dieren geruild of verkocht. Het kan leuk en nuttig zijn om lid te worden van zo’n vereniging.

Er zijn overkoepelende organisaties waarbij dergelijke verenigingen zich kunnen aansluiten. Via deze organisaties en hun websites kunt u meestal wel een vereniging vinden in uw buurt. Een aantal van deze organisaties staan hieronder genoemd.

Blijf wel altijd kritisch met betrekking tot de informatie die binnen verenigingen, op fora en op andere wijze tussen liefhebbers wordt uitgewisseld. Er is veel kennis aanwezig, maar men komt ook ‘broodje aap’ verhalen tegen. Het LICG is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de informatie die via websites, op fora of op andere wijze binnen en door onderstaande organisaties wordt verspreid.

Honden:

 

Katten:

Fédération Internationale Féline (Fifé) verenigingen:

Federatie Nederlandse Kattenverenigingen:

The International Cat Association (TICA):

Overig:

 

Paarden:

 

Vogels

 

Terrariumdieren

 

Vissen

 

Overige dieren: