Sluiten

Terrariumdieren

Een terrarium is een verblijf waarin in elk geval een landgedeelte aanwezig is. Daarnaast kan er ook een watergedeelte zijn. Terraria bestaan in allerlei soorten en maten: zo kan men een tropisch terrarium, moerasterrarium (ook wel paludarium genoemd) of juist een woestijnterrarium maken, aangepast aan de behoeften van de soort die er in komt te wonen.

U vindt hier informatie over verschillende soorten dieren die in een terrarium gehuisvest kunnen worden. Ze komen uit de diergroepen reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren. 

Wanneer u een terrariumdier wilt aanschaffen, is het in de eerste plaats belangrijk de juiste keuze te maken. In de huisdierenbijsluiters vindt u veel informatie over de kenmerken en behoeften van elke soort. Samen met het praktisch document over de aanschaf van een reptiel of amfibie krijgt u een goed beeld van het houden van deze huisdieren en leest u waar u bij aanschaf op moet letten. Het goed opzetten en inrichten van een terrarium is erg belangrijk: de juiste leefomgeving is bepalend voor het welzijn en de gezondheid van uw dier. Het praktisch document over het terrarium is daarbij een goede handleiding.

Bekijk ook deze 5 belangrijke tips over de inrichting van een terrarium.

Accepteer alle cookies om deze video te bekijken. Wijzig uw cookie instellingen

Aanschaf en verzorging

Gezondheid