Sluiten

Ziektekostenverzekering voor uw huisdier

Wanneer u een hond, kat, konijn of papegaai aanschaft, is het verzekeren van uw dier zeker een overweging waard. Reguliere bezoeken aan de dierenarts heeft u waarschijnlijk wel ingecalculeerd, maar stel dat uw dier een ernstig (verkeers)ongeluk krijgt of levensbedreigend ziek is? Vaak is een dure operatie nodig om uw dier er bovenop te helpen. Op zo’n moment wilt u niet voor het dilemma komen te staan dat u het dier niet kunt laten behandelen omdat u de kosten niet kunt opbrengen.

Verschillende aanbieders

Voor het verzekeren van uw huisdier kunt u kiezen uit een aantal aanbieders. De premiekosten van deze verzekeringen kunnen sterk verschillen. Deze zijn niet alleen afhankelijk van de aanbieder van de verzekering, maar ook van het diersoort (hond, kat, konijn of papegaai), het ras, de leeftijd en van uw ‘eigen risico’. De basispremie voor een jonge kat kost bijvoorbeeld vanaf ongeveer € 9,- per maand, terwijl de premie voor een volwassen Rottweiler al gauw meer dan het dubbele kost.

Vergelijk de dekking!

Het is belangrijk dat u niet alleen naar de kosten van de premie kijkt. Ook in de dekkingen en de vergoedingen van de verschillende aanbieders van huisdierverzekeringen zitten belangrijke verschillen. Het chippen van een dier wordt altijd wel vergoed. Maar bijvoorbeeld castratie, sterilisatie, heupaandoeningen en artrose worden door de één wel en door de ander niet vergoed. Vaak kunt u het huisdier ook nog aanvullend verzekeren. Let er bij het afsluiten van een verzekering goed op dat de kosten voor het verhelpen van sommige aandoeningen bij een aantal rassen niet vergoed worden. Bijvoorbeeld luchtwegproblemen bij de Engelse Bulldog of huidproblemen bij de Sharpei.

Er zijn diverse websites die u kunnen helpen bij het maken van uw keuze. Kijk bijvoorbeeld eens op

https://www.verzekerjehuisdier.nl/
https://huisdieren-verzekering.com/,
https://tinki.nl/hondenverzekering/ of
https://vergelijkdirect.com/verzekeringen/dierenverzekering/
https://www.kieszeker.nl/huisdierverzekering-vergelijken/

Bedenk wel dat dergelijke vergelijkingssites wellicht niet altijd up to date zijn. Bekijk daarom ook altijd de website van de aanbieders zelf voor u een keuze maakt.

Video 100 Seconden Dierenarts over ziektekostenverzekering

<>