Sluiten

April: Maand van de Parasiet

16-04-2018

De maand april 2018 is Maand van de Parasiet, georganiseerd door ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites). Deze maand staat in het teken van voorlichting over parasieten. Bescherming tegen parasieten is immers belangrijk voor de gezondheid van onze huisdieren. Wormen, vlooien, teken en andere parasieten kunnen veel overlast en irritatie geven en bovendien ziektes overbrengen.

Gezond en goed geïnformeerd
ESCCAP draagt bij aan preventieve gezondheidszorg van huisdieren. De jaarlijkse voorlichtingscampagnes informeren over bepaalde gezondheidsaspecten die van cruciaal belang zijn voor zowel dier als eigenaar. De Maand van de Parasiet werd gelanceerd in 2017 en vanwege het succes wordt deze in april 2018 herhaald. Nieuw dit jaar is dat de voorlichtingscampagne ook in België gepromoot wordt. In april valt ook de Week van de Teek, een initiatief van STIGAS (www.weekvandeteek.nl)

Het belang van parasietenbestrijding
Er is nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over het belang van parasietenbestrijding. Continue aandacht voor dit onderwerp blijft belangrijk. Eigenaren worden steeds kritischer met betrekking tot behandelingsmogelijkheden. ESCCAP kan, als onafhankelijk platform van veterinaire parasitologen, helpen in de informatievoorziening.

Op de website www.esccap.eu is een ‘praktijkenzoeker’ gemaakt. Praktijken die volgens de ESCCAP richtlijnen werken, hebben zich daar aangemeld. Diereneigenaren kunnen via deze weg beter inzicht krijgen welke praktijk veel kennis heeft over parasietenbestrijding. 

Over ESCCAP
ESCCAP Benelux is een onafhankelijke non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. In Nederland wordt ESCCAP ondersteund door belangrijke spelers uit de veterinaire gezondheidssector. Meer informatie vindt u op de ESCCAP website.