Sluiten

Belgisch vliegverbod honden en katten met platte snuit

26-04-2013

Honden en katten met een platte snuit mogen voortaan niet meer meevliegen met Brussels Airlines. De Belgische luchtvaartmaatschappij heeft aan de reisbureaus laten weten het risico dat zulke dieren oververhit raken door ademhalingsmoeilijkheden te groot te vinden.

De helft van de honden die sterven tijdens vluchten hebben een platte snuit. Vooral bulldogs komen in de problemen tijdens transport met een vliegtuig, maar ook boxers, mopshonden, pekinezen en kruisingen van deze rassen overlijden vaker dan andere rassen. Ook katten zoals de Perzische korthaar hebben een grotere kans om de vlucht niet te overleven.

Ademhalingsproblemen
Brussels Airlines nam de beslissing enkele maanden geleden na het raadplegen van enkele dierenartsen. "Kleine huisdieren gaan aan boord in een reiszak. Maar voor bepaalde soorten blijkt die te benauwd, waardoor ze ademhalingsproblemen krijgen", aldus Geert Sciot van Brussels Airlines. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen laten sinds twee jaar evenmin dieren met een platte snuit toe op hun vluchten.

(Bron: www.sophia-vereeniging.nl)