Sluiten

Coronavirus - niet reizen met huisdieren

24-03-2020

Vanwege het coronavirus SARS-CoV-2 wordt reizen naar andere landen op dit moment afgeraden. Er zijn veel landen waar nog maar beperkt vliegverkeer mogelijk is. Reizen met de auto is ook niet altijd meer mogelijk. Een aantal landen heeft de grens volledig gesloten, zoals Denemarken. Dit wordt gedaan om verdere verspreiding van het coronavirus door reizigers zoveel mogelijk tegen te houden.

Het LICG geeft op haar website informatie over het reizen met huisdieren. Misschien bent u bezig met de voorbereidingen voor een vakantie in het buitenland met uw dier? Hou dan rekening met de volgende zaken:

Dierenarts

Veel dierenartsenpraktijken kennen op dit moment aangepaste openingstijden. Daarbij is het vaak niet mogelijk om een afspraak te maken voor niet-spoedeisende zaken. Daar kunnen vaccinaties, bijvoorbeeld tegen rabiës, ook onder vallen. Het is dus mogelijk dat u uw huisdier op dit moment niet 'reisklaar' kunt maken.

Buitenland 

Landen als Denemarken hebben de grens volledig gesloten voor alles en iedereen. Daarnaast zijn er ook landen die beperkingen kennen voor het reizen met huisdieren. Turkije is daar een voorbeeld van. Dat land heeft op dit moment een verbod op het meenemen van huisdieren. Er zijn ook landen, zoals Marokko, die vanwege allerlei extra procedures het advies geven om reizen met huisdieren zoveel mogelijk te vermijden.

Reizen met huisdieren - vanwege corona liever niet

Wilt u met uw huisdier op reis? Overweeg deze reis uit te stellen. Dat geldt trouwens ook wanneer u zonder huisdieren reist. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over reizen van en naar het buitenland. 

Op de website van de NVWA kunt u een lijst van maatregelen vinden die op dit moment ingesteld zijn voor wat betreft het reizen met dieren. Het is op dit moment nog onbekend hoelang alle maatregelen gaan duren.