Sluiten

De Maand van de gebitsverzorging is weer begonnen!

01-02-2024

Gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan je denkt. Daarom vragen de dierenartspraktijken elk jaar in februari aandacht voor dit probleem tijdens de Maand van de Gebitsverzorging. Ook bieden zij vaak speciale tarieven of acties aan, zoals gratis gebitscontroles, gratis gebitsverzorgende producten of uitgebreide poetsinstructies. Dit is hard nodig, want net als bij mensen moet het gebit bij honden en katten regelmatig gepoetst worden. Nu starten veel eigenaren te laat met poetsen, vaak pas als er klachten zijn. 

Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben, die bij de huisdiereigenaren vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. Daarom is het voor veel eigenaren heel nuttig om het gebit van hun hond of kat te laten controleren.

Op www.maandvandegebitsverzorging.nl kunnen honden- en kattenbezitters op postcode zoeken welke dierenartsenpraktijken meedoen en welke acties er worden georganiseerd.