Sluiten

Hondenbescherming bestaat 100 jaar

22-02-2012

Op woensdag 22 februari 2012 bestaat de Hondenbescherming exact honderd jaar. Om dit te vieren zette de organisatie twee leden in het zonnetje, die op dezelfde datum jarig zijn. Zij kregen een heerlijke ‘Hondenbeschermingstaart’ aangeboden, als dank voor hun steun aan de activiteiten van de organisatie.

De Hondenbescherming werd in 1912 opgericht om de trekhonden in Nederland voor hun zwaar beladen karren weg te krijgen. In 1962 werd de laatste hond uitgespannen. Helaas zat het werk er toen voor de Hondenbescherming nog niet op. Vanaf dat moment richtte ze haar aandacht op de vele kettinghonden die bescherming nodig hadden. Kettinghonden waren waakhonden die niet in huis werden toegelaten, maar meestal in een stal, schuur of hok moesten verblijven en soms zeer beperkte leefruimte hadden.

Na het bereiken van verbeterde leefomstandigheden voor deze groep honden besloot de Hondenbescherming zich voor alle honden te gaan inzetten. Een inzet die vandaag de dag nog steeds nodig is. De hond is in Nederland dan wel met name gezelschapsdier geworden, maar hij bevindt zich helaas nog niet altijd in goed gezelschap, aldus de Hondenbescherming.

(Bron: www.hondenbescherming.nl)