Sluiten

Hondenbescherming presenteert checklist buitenlandse honden

14-12-2011

Op 13 december 2011 lanceerde de Hondenbescherming een checklist die beoordelingscriteria biedt aan mensen die een hond uit het buitenland willen adopteren.

In veel landen in Europa en daarbuiten is het leven voor honden hard. Het merendeel van de honden moet er vaak letterlijk vechten voor hun bestaan. Dit is voor veel mensen in Nederland een reden om een hond uit het buitenland te adopteren. Hoewel deze betrokkenheid zeer te waarderen valt, wijst de Hondenbescherming op twee belangrijke zaken:

  1. Dieren adopteren zonder de onderliggende problemen aan te pakken heeft weinig zin. Als u wilt helpen, is het dus zaak een organisatie te steunen die werkt aan lange-termijnoplossingen voor de problemen van alle honden in het desbetreffende land of gebied. De website www.animalfoundationplatform.nl geeft informatie over bonafide organisaties.
  2. De Nederlandse samenleving is drukker en ‘knuffeliger’ dan buitenlandse honden soms gewend zijn. Onderzoek van de Hondenbescherming geeft aan dat honden uit het buitenland tot vier keer angstiger zijn voor kinderen, volwassenen, verkeer en nieuwe situaties dan honden die in Nederland zijn opgegroeid.

U kunt de checklist Buitenlandse Honden downloaden op de website van de Hondenbescherming.