Sluiten

Juni Chipmaand 2019 bijna ten einde

26-06-2019

De Juni Chipmaand 2019 is bijna voorbij. Is uw dier al gechipt? Mocht het er nog niet van gekomen zijn doe het dan alsnog. In ieder geval voor u op vakantie gaat. Want als uw dier zoek raakt, kan hij snel worden terugbezorgd. Juist in deze periode raken jaarlijks veel katten, maar ook konijnen en soms honden vermist.

In de vakantie loopt alles anders. De oppas is er misschien niet op bedacht dat uw kat graag de deur uitglipt, de hond gaat mee naar streken waar hij de weg niet kent of uw konijnen maken gebruik van verminderd toezicht om zich een weg naar buiten te graven of knagen. Zorg daarom dat u zowel het chippen als de registratie van uw dier voor die tijd geregeld heeft!

Veel mensen weten niet dat ze hun konijn ook goed kunnen laten chippen. Het LICG raadt dit echter nadrukkelijk aan. Met name voor konijnen die buiten leven. Als ze ontsnappen als het deurtje niet goed dicht zit, zich tóch weten uit te graven of in paniek uitbreken als er een roofdier langskomt, zijn ze snel verdwenen. En hoe weet men dan bij wie ze horen? Zonder een chip is het heel lastig en vaak onmogelijk om de eigenaar te vinden. Voor zo’n dier moet dan op zoek gegaan worden naar een nieuw thuis, terwijl zijn oude baasje hem misschien enorm mist.

Misschien kunt u nog net profiteren van de Juni Chipmaand. Veel dierenartsen geven dan kortingen. Lees meer over chippen en registreren op www.chipjedier.nl.