Sluiten

Ontmasker de foute fokker

12-04-2016

In februari lanceerde het LICG de campagne “ontmasker de foute fokker". Hiermee waarschuwt het LICG mensen die een puppy willen aanschaffen om niet in de trucs van malafide puppy fokkers en handelaars te trappen.

Dat er nog steeds op grote schaal illegale puppy’s worden verkocht bleek onlangs. Bij een actie tegen illegale puppyhandel zijn 89 pups in beslag genomen.  Er zijn op verschillende plekken in Noord-Brabant invallen geweest. De politie, controleurs van de belastingdienst, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming waren hierbij aanwezig.

Er werden twee woningen en drie bedrijfspanden doorzocht en op een van die plekken werden 89 geïmporteerde pups gevonden. De honden kwamen uit Hongarije en bleken niet of te vroeg gevaccineerd. De dieren zijn in beslag genomen en worden nagekeken door een dierenarts.

Zorg er voor dat u zelf geen slachtoffer wordt van een malafide hondenhandelaar en hou niet onbedoeld dit soort wanpraktijken in stand. Het is helaas niet zo eenvoudig om een malafide fokker te herkennen.  Handelaars weten vaak precies hoe ze u moeten overhalen een pup bij hen te kopen.  

Het LICG heeft daarom een aantal veel misbruikte argumenten in cartoons en animaties gevat. Ze laten u zien waar u op moet letten. Bovendien heeft het LICG de puppychecklist, een handig hulpmiddel. Neem deze mee als u gaat kijken. Zo bent u goed voorbereid en herkent u de trucjes van de malafide handelaars!

Wilt u anderen ook waarschuwen? Ga dan naar onze facebookpagina en deel onze berichten!