Sluiten

Week van het Huisdier

Tot en met 2016 werd jaarlijks in de maand mei de Week van het Huisdier georganiseerd door het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren). Tijdens deze week brachten allerlei partijen uit de huisdierenbranche het verantwoord houden van huisdieren onder de aandacht met diverse acties.

Het LICG merkte echter dat de animo om mee te doen aan de Week van het Huisdier steeds verder terugliep en heeft daarom besloten om vanaf 2017 een andere insteek te kiezen. Het LICG blijft campagne voeren om belangrijke onderwerpen over het houden van huisdieren onder de aandacht te brengen, maar niet meer onder de naam Week van het Huisdier.

Voorlichting over huisdieren houden blijft belangrijk. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een huisdier. Huisdieren nemen in het gezin vaak een belangrijke plaats in en vaak krijgen ze een goede verzorging, maar soms gaat dit helaas ook mis.

Dat komt bijvoorbeeld omdat het dier impulsief is gekocht en de koper er van tevoren niet bij stilgestaan heeft wat er bij komt kijken. Daarnaast weten mensen niet altijd waar ze op moeten letten als ze een dier gaan kopen. Hoe kun je bijvoorbeeld zien of een dier gezond is en of de verkoper betrouwbaar is? Maar ook als mensen al een huisdier hebben kunnen ze tegen vragen aanlopen.

Het LICG biedt veel informatie over alles wat er komt kijken bij het houden van huisdieren: zowel voor de aanschaf als daarna. Wij doen dat op onze website bijvoorbeeld met onze huisdierenbijsluiters en praktische documenten.  Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van actueel nieuws over huisdieren? Abonneer je dan op de LICG nieuwsbrief.

Speciaal voor kinderen

Voor kinderen hebben we nog een leuke Kids website met spreekbeurten, puzzels, kleurplaten en een huisdierentest. Ga er eens kijken!

Voor professionals

Professionals in de huisdierenbranche kunnen nog steeds meedoen met de verschillende LICG campagnes. Bijvoorbeeld het delen van onze nieuwsberichten, het gebruiken van banners of het bestellen en verspreiden van folders en posters. Professionals die daarin geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden op de LICG website voor professionals.