Sluiten

Hondenbeten en agressie

Honden zijn geliefde huisdieren die een waardevolle aanvulling op het gezin kunnen zijn. De meeste honden leven probleemloos met mensen samen. Helaas gaat het soms mis en wordt iemand door een hond gebeten.

Om het aantal hondenbeten terug te dringen heeft het LICG een speciale website over dit onderwerp gemaakt: www.minderhondenbeten.nl. Daar is heel veel informatie samengebracht die met het voorkomen van hondenbeten te maken heeft. De website is interessant voor zowel mensen met een eigen hond als voor mensen zonder hond. Iedereen komt immers wel eens in aanraking met honden, en het is belangrijk dat dit veilig blijft.

Bekijk ook eens deze 7 belangrijke tips over het voorkomen van bijtincidenten met honden.

Accepteer alle cookies om deze video te bekijken. Wijzig je cookie instellingen

Op de website www.minderhondenbeten.nl vindt u de onderwerpen:

Agressie: Hier vindt u informatie over agressie en hoe om te gaan met agressie bij uw eigen hond of een vreemde hond.

Hondentaal: Dit onderdeel behandelt lichaamstaal, dreigen en stresssignalen, zodat u honden beter kunt begrijpen en risico's kunt vermijden.

Omgaan met honden: Hier leest u hoe u op een veilige manier kunt omgaan met uw eigen hond of vreemde honden, maar ook belangrijke punten voor de omgang tussen kind en hond, Tien gouden regels voor een veilige omgang met honden en wat u kunt doen als u bang bent voor honden.

Hond in huis: Dit onderdeel gaat over aanschaf, socialisatie en opvoeding, maar ook over zorgen voor uw hond en over wat u kunt doen als er toch problemen ontstaan.

Bijtincidenten: Soms gaat het helaas toch mis. Hier leest u wat u kunt doen bij een bijtincident, de behandeling, aangifte of melding doen en wat u kunt verwachten als uw eigen hond iemand gebeten heeft. U vindt er ook gegevens uit onderzoeken naar bijtincidenten in Nederland, betrokken rassen en wetgeving in Nederland en Europa.

Wetgeving: Hier vindt u informatie over de Nederlandse wetgeving met betrekking tot hondenbeten en over aansprakelijkheid.