Sluiten

Het LICG: interessant voor Dactari leden

U vormt een belangrijke schakel in de voorlichting richting de huisdierenbezitter. Het LICG helpt u hier graag bij.

PDF invoereisen huisdieren buitenland

Op speciaal verzoek hebben wij een overzichtelijke PDF met de invoereisen voor het meenemen van huisdieren naar de meest populaire vakantiebestemmingen. Heel handig om als print bij de hand te houden zodat u snel beschikt over de juiste informatie. Deze pdf wordt regelmatig geüpdate. Wij geven u via Dactari een bericht als er weer een nieuwe versie is. Download de PDF invoereisen huisdieren buitenland.

Bestel ook gratis onze folders "Over de grens met uw dier", met alle overige informatie over reizen met huisdieren in onze webshop, zodat u die ook gelijk mee kunt geven aan uw klanten.

Powerpoint presentatie 'Hoera, een pup!'

Mensen die ondoordacht of zonder voldoende kennis een pup aanschaffen, kunnen te maken krijgen met malafide hondenhandel, erfelijke aandoeningen en ongezonde of slecht gesocialiseerde pups. Vroegtijdige voorlichting kan veel narigheid voorkomen. Het LICG heeft daarom een kant-en-klare presentatie ontwikkeld: 'Hoera, een pup!'. Hiermee kunnen voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd. Het pakket bestaat uit een powerpointpresentatie, een uitleg bij de dia’s, tips voor de organisatie en handouts. Kijk op "Hoera een pup" en download de benodigde onderdelen.

De digitale puppykalender

Het LICG heeft nog een handig hulpmiddel voor puppyeigenaars: de digitale puppykalender. In deze unieke kalender voor het eerste halve jaar van de jonge hond kan de eigenaar per week lezen welke ontwikkelingen de pup doormaakt. Mensen die zich inschrijven ontvangen iedere week een nieuwsbrief met zaken waar ze die week aan moeten denken. Dierenartsenpraktijken kunnen de puppykalender via hun eigen website onder de aandacht brengen. Het LICG heeft hiervoor banners beschikbaar gesteld. Op deze wijze kunt u ook bijdragen aan goede voorlichting van nieuwe puppy-eigenaren. Download de banners!

Meer op de professionals website van het LICG

Bezoek deze website op http://professionals.licg.nl. Bestellingen kunt u doen in de webshop. Hiervoor hebt u een account nodig. Aanmelden gaat eenvoudig en snel met uw mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. 

Op de professionals site van het LICG vindt u:

  • Een overzichtelijke lijst met alle huisdierenbijsluiters en praktische documenten van honden, katten en  konijnen en knaagdieren. Maar ook over allerlei andere nuttige informatie voor de huisdierbezitter die u kunt downloaden en in print mee kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan het belang van therapietrouw, gebitsverzorging en teken- en vlooienbestrijding. 
  • Widgets van alle huisdierenbijsluiters en Praktische documenten. De widgets zijn kleine applicaties waarmee u uw websitebezoeker toegang geeft tot allerlei nuttige informatie zonder daar zelf teksten voor te hoeven schrijven of updates te hoeven doen.
  • QR codes die via de smartphone snel toegang bieden tot de huisdierenbijsluiters. U kunt deze QR codes zelf downloaden en printen op iedere gewenste uiting. Bijvoorbeeld op uw eigen voorlichtingsmaterialen of posters in de wachtkamer.
  • Alles wat u nodig hebt om zelf mee te doen aan de campagnes “Juni Chipmaand”, “Foute Fokker” of "Minder hondenbeten".
  • Webshop: hier kunt u gratis folders en campagnematerialen bestellen. 

Contact

Heeft u nog vragen of een ander verzoek? Neem dan snel contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) geeft huisdierbezitters onafhankelijke en betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. De website van het LICG trekt maandelijks meer dan 200.000 bezoekers. Hier vindt men bijvoorbeeld meer dan 100 huisdierenbijsluiters van dieren die in Nederland gehouden mogen worden. Deze geven alle noodzakelijke basisinformatie over gedrag, huisvesting, verzorging en voeding maar ook over veel voorkomende ziekten en aandoeningen, hantering en kosten. Daarnaast biedt het LICG veel algemene praktische informatie over gezondheid van dieren, aanschaf, wetgeving en wat men moet regelen voor de huisdieren tijdens de vakantie. Het LICG voert bovendien regelmatig campagne om belangrijke zaken onder de aandacht te brengen.