Sluiten

Nieuw: de digitale puppykalender

28-02-2022

Het LICG stelt vanaf vandaag een handig hulpmiddel voor puppyeigenaars beschikbaar: de digitale puppykalender. In deze unieke kalender voor het eerste halve jaar van de jonge hond kan de eigenaar per week lezen welke ontwikkelingen de pup doormaakt. Mensen die zich inschrijven ontvangen iedere week een nieuwsbrief met zaken waar ze die week aan moeten denken.

Het LICG denkt dat zo’n wekelijkse hulp in de opvoeding en verzorging een enorme ondersteuning zal zijn voor mensen die voor het eerst een puppy in huis hebben. Maar ook mensen die al vaker een pup hebben gehad, zullen er veel aan hebben. Inzichten en methoden veranderen en zo’n pup in huis blijft een hele belevenis.

Het is belangrijk om een goede basis voor de pup te leggen. De eerste zes maanden van de hond zijn voor een groot deel bepalend voor de rest van zijn leven. Er is zoveel om aan te denken. Als nieuw baasje moet je zijn gedrag in goede banen leiden, hem socialiseren, zorgen dat hij gezond blijft en uitzoeken hoe je hem het beste kunt verzorgen. En je wilt hem ook beschermen tegen ziekten en ongelukken. Er komt veel bij kijken om van de pup een gezonde, sociale en goed opgevoede hond te maken. Een beetje wekelijkse hulp kan het nieuwe baasje daarbij goed gebruiken.

Mensen die binnenkort een pup verwachten en mensen met een pup tot een half jaar oud kunnen zich vanaf nu inschrijven op de website van het LICG. Ze ontvangen dan elke week een nieuwsbrief die past bij de leeftijd van de pup. Men krijgt tips en adviezen over het gedrag, de opvoeding, de verzorging en medische zaken die op dat moment van belang zijn. Men ontvangt de nieuwsbrieven vanaf het moment dat de pup 5 weken oud is totdat hij met 26 weken echt pup-af is. Het LICG hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan een goede start van een fijn leven samen met de hond.