Sluiten

Pup aanschaffen? Voorkom problemen!

02-11-2020

Er worden nog steeds ongekend veel pups aangeschaft. Doordat zorgvuldige fokkers niet aan de grote vraag kunnen voldoen, dreigen veel pups gekocht te worden via foute fokkers en handelaars. Wie daarmee in zee gaat, loopt het risico op een ongezonde, slecht gesocialiseerde pup. Hoge ziektekosten en/of gedragsproblemen kunnen het gevolg zijn. Hoe herkent u zo’n fout aanschafadres en voorkomt u dat u slachtoffer wordt van wanpraktijken?

Stappenplan ‘Puppy via internet’
Veel pups worden aangeschaft via internet en juist daar zijn veel foute verkopers actief. Om u te helpen bij het screenen van advertenties en het vinden van een betrouwbare aanbieder heeft het LICG het Stappenplan ‘puppy via internet’ opgesteld. Dit vertelt u waar u op moet letten bij elke stap in het proces van zoeken, contact leggen, op bezoek gaan en uiteindelijk wel of niet overgaan tot kopen. 

Is nu een hond kopen echt een goed idee?
Een pup is leuk en gezellig, maar kost ook enorm veel tijd, energie en geld. Bovendien schaft u een huisgenoot aan voor zo’n 10-15 jaar! Doe zoiets dus nooit alleen omdat het op dit moment zo’n leuke aanvulling lijkt op het toch wat saaie leven in coronatijd. En dat geldt ook voor een volwassen hond uit een asiel.

Een hond vraagt tijd en aanpassing van uw leven
Als u straks weer naar uw werk gaat, kunt u de hond niet de hele dag alleen laten. 4-6 uur per dag is voor een volwassen hond echt maximaal en ook dat graag niet elke werkdag! En heeft u de tijd om naast al uw bezigheden minstens 2 uur per dag met hem te wandelen, en daarnaast om uw hond te trainen, met hem te spelen, hem te verzorgen en gewoon samen te zijn?

Bovendien zorgt een hond ervoor dat uw hele leven verandert. U zult altijd rekening moeten houden met zijn behoeften. En dat 10-15 jaar lang. Bent u bereid zich aan te passen?

Een goed adres
Weet u zeker dat een hond in uw leven past, niet alleen nu maar ook over een paar jaar? En heeft u goed overwogen welk type hond het meest geschikt is? Ga dan op zoek naar een goed, betrouwbaar aanschafadres. Ons Stappenplan ‘puppy via internet’, de LICG puppychecklist en ons document over de aanschaf van een hond helpen u een goede keuze te maken.