Sluiten

Huisdieren ZorgPlan: gezondheidsplan voor huisdieren

13-08-2015

Sommigen mensen zullen het fijn vinden om vooraf precies te weten hoeveel geld men jaarlijks kwijt is aan preventieve zorg voor een huisdier. Een aantal dierenartsen biedt daarom een gezondheidsprogramma voor huisdieren aan. Huisdiereneigenaren betalen dan een vast maandelijks bedrag waarmee ze de preventieve gezondheidszorg, zoals vaccinaties en anti-parasitaire middelen, kunnen betalen. In Engeland en de Verenigde Staten zijn gezondheidsprogramma’s al jaren een populaire service aan klanten van dierenartsenpraktijken. Het idee is in Engeland ontwikkeld en heet daar “Pet Care Plan”. Ook in Nederland is er nu een dergelijk plan geïntroduceerd onder de naam Huisdieren ZorgPlan.

Waarom een preventief gezondheidsplan
Met een preventief gezondheidsplan kunnen huisdiereigenaren voor een vast bedrag per maand de kosten van preventieve zorg budgetteren. In het abonnement zit de jaarlijkse vaccinatie, 12 maanden anti-vlooien en tekenmiddelen, voor een jaar ontworming en een half jaarlijkse extra gezondheidscontrole bij de dierenarts. Daarnaast zijn er diverse services inclusief die per dierenartsenpraktijk kunnen verschillen zoals nagels knippen, gebitscontrole of een consult bij de dierenartsassistent.

Meer informatie?
Vraag er eens naar bij uw eigen dierenartsenpraktijk, zij kunnen u meer informatie geven over het gezondheids- of voordeelplan bij hen in de praktijk. Iedere dierenarts heeft een eigen pakket samengesteld, gebaseerd op de preventieve zorg die uw dierenarts belangrijk vindt voor uw hond of kat. Er zijn echter ook al plannen voor konijnen en zelfs paarden.

Overige kosten
Natuurlijk zijn er nog meer kosten die u maakt in verband met uw huisdier. Behandeling van ziektes of ongelukjes vallen buiten het Zorgplan. En ook aan zaken als voer, verzorging en huisvesting bent u geld kwijt. Het LICG heeft eens op een rijtje gezet hoeveel men ongeveer kwijt is aan een aantal voorbeelddieren. Natuurlijk hangen de kosten ook sterk af van welke keuzen u maakt, zoals voor voer of luxe artikelen. In het overzicht ziet u echter met welke soorten kosten u rekening moet houden en waar dit gemiddeld op neer komt.