Sluiten

International Cat Day

04-08-2020

Ieder jaar op 8 augustus is het International Cat Day. Op deze dag vieren kattenliefhebbers van over de hele wereld hun passie voor katten en kunnen geïnteresseerden van alles leren over deze fascinerende dieren. International Cat Day is in 2002 opgericht door het Internationaal Fonds voor dierenwelzijn en sindsdien wereldwijd gegroeid. Inmiddels wordt het georganiseerd door International Cat Care, een non-profit organisatie die ernaar streeft de gezondheid en het welzijn van huiskatten wereldwijd te verbeteren.

Dit jaar wordt benadrukt dat er geen ‘one size fits all’ is. Er zijn katten die het prima doen als huisdier, maar er zijn ook die zich nooit kunnen aanpassen aan het leven naast mensen, hoeveel liefde we ze ook geven. Katten zijn individuen en de International Cat Day heeft als doel dat alle katten gelukkig zijn. Zowel onze huisdieren als zwerfdieren of verwilderde katten, of ze nu binnen leven of buiten, en of ze nu een raskat zijn of niet.

Alle katten zijn individuen. Iedere kat heeft zo zijn individuele behoeften en ze leven in verschillende omstandigheden. Maar hoe kunnen we zien wanneer een kat gelukkig is? Zit dat in een staartbeweging? Een miauw? Misschien het spinnen? Katten blijven vaak mysterieuze wezens. Deze dag brengt katteneigenaren samen met experts, professionals en vrijwilligers en biedt tal van leuke en informatieve activiteiten om meer van de kat te begrijpen.

Iedereen kan deelnemen. Zo kunt u de kattenvriendelijke quiz spelen, de HappyCat belofte afleggen of een foto van uw super tevreden kat opsturen. U kunt zich, net als de kat, ook even lekker uitrekken met de Cat Yoga. Of u laten voorlezen uit een van de op katten geïnspireerde verhalen. Op Instagram zal er in de avond nog een katachtig cocktailuurtje zijn. Meer hierover vindt u op de Engelstalige website van International Cat Day.

Overweegt u misschien zelf ook een kat aan te schaffen. Of hebt u weleens vragen over de gezondheid of het gedrag van uw kat? Het LICG biedt heel veel informatie op de pagina over Katten. U vindt hier bijna overal wel een antwoord op. En heeft u toch nog een vraag? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bekijk ook eens ons filmpje over de aanschaf van een kat! 

Accepteer alle cookies om deze video te bekijken. Wijzig uw cookie instellingen