Sluiten

Internationale kattendag

04-08-2021

Ieder jaar op 8 augustus is het International Cat Day. Op deze dag vieren kattenliefhebbers van over de hele wereld hun passie voor katten en kunnen geïnteresseerden van alles leren over deze fascinerende dieren. International Cat Day is in 2002 opgericht door het Internationaal Fonds voor dierenwelzijn en sindsdien wereldwijd gegroeid. Inmiddels wordt het georganiseerd door International Cat Care, een non-profit organisatie die ernaar streeft de gezondheid en het welzijn van huiskatten wereldwijd te verbeteren.

Dit jaar is er speciaal aandacht voor de opvoeding van de kat. Volgens de organisatie wil 95% van de kattenbezitters meer advies over het opvoeden van hun kat. Minstens de helft van de respondenten had bijvoorbeeld moeite om de kat in de kattenmand te krijgen. Via de website icatcare.org kunnen mensen zich aanmelden voor e-mails met tips en advies over hoe u uw kat positief kunt trainen om thuis in de reismand te gaan, bijvoorbeeld om naar de dierenarts te gaan.

Men kan ook online evenementen, podcasts en gemakkelijk korte trainingsvideo’s volgen van kattengedragsexperts. Kattenliefhebbers kunnen op elk moment meedoen van 19 juli tot Internationale Kattendag op 8 augustus 2021. In de aanloop naar Internationale Kattendag zal iCatCare kattenvrienden vragen om foto's en verhalen op social media te plaatsen met de hashtags #BeCatCurious voor #InternationalCatDay om meer te vertellen over hoe ze vertrouwen opbouwen met hun kat en de technieken die ze gebruikten om hun kat positief te trainen.

Loopt u zelf ook wel eens tegen problemen aan in de opvoeding van uw kat? Of bent u soms niet zo blij met het gedrag van uw kat. Kijk dan ook eens bij de praktische documenten van het LICG over gedrag en opvoeding van de kat. Dat gaat u vast en zeker helpen.