Sluiten

Obesitaskliniek voor huisdieren

27-06-2022

In Nederland leven bijna 2 miljoen honden en ruim 3 miljoen katten. Naar schatting is maar liefst 35% van deze huisdieren te dik: ze lijden aan obesitas of overgewicht. De laatste jaren lijkt dit percentage toe te nemen. En net als bij mensen levert dit bij dieren gezondheidsrisico's op.

Om uw huisdier gezond en op gewicht te houden heeft u misschien al van alles geprobeerd: meer bewegen, dieetvoeding of minder tussendoortjes geven. Wij hebben op onze website heel veel goede tips staan die u hierbij kunnen helpen. Of misschien weet u niet precies wat het beste voor uw dier is of heeft u geen idee of uw dier te dik is en zelfs wel obesitas heeft. U kunt dan natuurlijk een afspraak maken bij uw dierenarts.

Vanaf vandaag zijn er op zeven plekken in Nederland speciale obesitasklinieken voor huisdieren te vinden. In deze Vets Place-dierenpraktijken behandelen de dierenartsen niet alleen te zware dieren, maar worden bovenal de baasjes geholpen om (ernstig) overgewicht bij hun huisdier te voorkomen.

Om meer bewustwording bij baasjes te creëren heeft Vets Place een gratis inloopspreekuur geïntroduceerd om hun dier te laten wegen. Als tijdens de intake blijkt dat het huisdier te zwaar is, maakt Vets Place samen met het baasje een concreet plan om het dier op een gezonde manier weer op een goed gewicht te krijgen.

Bron: Pets Place