Sluiten

Pas op met paas-lekkernijen

18-04-2019

Komend weekend is het Pasen. Dat betekent dat in veel gezinnen paaseieren gezocht worden, vaak van chocolade, en ook andere chocolade wordt gegeten in de vorm van paashaasjes of paaskipjes. Voor mensen heel lekker natuurlijk, maar voor veel dieren is chocolade gevaarlijk! Ze kunnen gaan braken en diarree krijgen, maar ook hun hart kan op hol slaan en in ernstige gevallen kan het dier eraan overlijden.

Het is daarom belangrijk er goed op te letten dat hond, kat, papegaai of parkiet er niet als eerste met de paaseitjes vandoor kan gaan of in een onbewaakt moment zo’n vrolijk in folie gehuld paasitem kan verorberen (met of zonder folie…). Verstop de eitjes dus niet een avond van tevoren als de hond of kat los door het huis loopt, en let op waar de kinderen hun gevonden buit bewaren. En mocht uw dier toch iets te pakken krijgen: raadpleeg dan de dierenarts!

Daarnaast zal er ook veel gegourmet worden dit weekend. Dat is gezellig, maar doe dit niet in dezelfde kamer waar vogels staan. Die kunnen erg slecht tegen de dampen die vrij kunnen komen als gourmetpannetjes of grillplaten met anti-aanbaklaag hoog verhit worden. Zet ze dus tijdelijk ergens anders en lucht de kamer goed voor u ze weer terugbrengt naar hun vertrouwde plekje.

Het LICG wenst iedereen fijne paasdagen!

Meer over vergiftigingen bij huisdieren leest u hier.