Sluiten

Pasen - het gevaar van chocola

29-03-2021

Komend weekend is het Pasen. De winkels hebben de schappen al wekenlang vol liggen met allerlei smaken paaseitjes. Misschien heeft u ook al een tijdje chocolade in huis. Zorgt u er dan voor dat uw huisdier hier niet bij kan komen?

Chocola is voor sommige dieren helaas erg aantrekkelijk. En daar schuilt een gevaar: in chocolade zit de stof theobromine. Dit is giftig voor honden, katten en veel andere huisdieren. Uw dier kan hier erg ziek van worden en in zeer ernstige gevallen zelfs aan overlijden! De hoeveelheid theobromine is afhankelijk van de soort chocola. Over het algemeen geldt: hoe puurder de chocola, des te gevaarlijker. Een kleine hoeveelheid kan dan al zeer ernstige gevolgen hebben. 

Zorg er daarom voor dat u chocoladeproducten op een voor uw dier onbereikbare plaats neerzet. En als u voor uw kinderen chocolade-eieren gaat verstoppen, zorg dan dat uw hond de eieren niet als eerste vindt: hou hem liever even aangelijnd of in een aparte kamer.

Heeft uw dier per ongeluk toch chocolade gegeten? Wacht dan niet af, maar neem direct contact op met uw dierenarts.

Meer over chocoladevergiftiging en andere giftige stoffen kunt u vinden in ons Praktisch document "vergiftiging bij huisdieren".

Veilige Paasdagen!