Sluiten

Pasen - kijk uit met chocola

04-04-2023

Komend weekend is het Paasweekend. Veel mensen halen speciaal voor deze gelegenheid extra chocoladeproducten in huis. Er staat dan bijvoorbeeld een schaaltje chocolade paaseieren op tafel, of er worden eieren verstopt voor de kinderen. Bent u dat ook van plan? Zorg dan dat uw huisdieren geen kans krijgen om mee te snoepen, want dat kan eindigen in een spoedrit naar de dierenarts!

In chocolade zit de stof theobromine. Dit is giftig voor honden, katten en veel andere huisdieren. Uw dier kan hier erg ziek van worden en in zeer ernstige gevallen zelfs aan overlijden. Pure chocolade bevat de meeste theobromine, maar ook melkchocolade is schadelijk. 

Zorg dat uw huisdier niet bij chocoladeproducten kan komen. Zet bijvoorbeeld de schaal met chocolade-eitjes op een onbereikbare plaats als u niet in de buurt bent. En als u voor uw kinderen chocolade-eieren gaat verstoppen, zorg dan dat uw hond de eieren niet als eerste vindt: hou hem liever even aangelijnd of in een aparte kamer.

Eet uw dier per ongeluk toch chocolade? Neem dan direct contact op met uw dierenarts en overleg of het noodzakelijk is om langs te komen. Ga niet proberen uw dier zelf te laten braken en kijk het ook niet eerst even aan. Een dierenarts kan door snel handelen voorkomen dat uw dier ernstig ziek wordt.