Sluiten

Socialisatie van uw pup tijdens de coronacrisis

16-04-2020

Wanneer u net een pup in huis hebt gekregen, bent u waarschijnlijk vol goede moed begonnen met het socialiseren van uw pup. De uitbraak van COVID-19 en de bijbehorende maatregelen maken het echter lastiger om uw pup goed te socialiseren. Hoe kunt u in de huidige situatie het beste omgaan met de socialisatie van de pup?

Socialisatie legt de basis voor een stabiele hond die gemakkelijk met allerlei prikkels in onze drukke maatschappij kan omgaan. Ons dagelijkse leven ziet er echter op dit moment anders uit dan normaal door de coronacrisis. Daardoor is het moeilijk om de dingen op te zoeken waar de hond aan moet wennen en waarmee hij moet leren omgaan.

Een slecht gesocialiseerde hond kan echter voor de rest van zijn leven allerlei angsten ontwikkelen voor situaties en prikkels die hij niet kent (zoals kinderen, vreemde mensen, geluiden, enzovoorts). Dat is naar voor de hond en ook vervelend voor u. Het is daarom van groot belang om extra aandacht te geven aan het socialiseren van uw pup en hier wat creatiever mee om te gaan.

In dit artikel van diergeneeskunde Utrecht worden uitgebreide tips gegeven hoe u uw pup zo goed mogelijk kunt socialiseren binnen de mogelijkheden die er de komende periode binnens- en buitenshuis zijn. 

(bron: diergeneeskunde.nl)