Sluiten

Tips voor warme dagen

22-07-2014

Hoewel er officieel nog geen sprake is van een hittegolf wordt er ook de komende periode nog een voortzetting van aanhoudende hitte voorspeld met maximumtemperaturen van rond de 27 graden Celsius. Ook binnenshuis kan de temperatuur inmiddels aardig oplopen.

Veel van onze huisdieren kunnen niet zo goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is.

Zorg er voor dat uw dier bij warm weer een plek in de schaduw heeft. Laat hem nooit achter in een auto of in een warme tent of caravan. Zorg natuurlijk voor voldoende vers drinkwater. Ga niet op het heetst van de dag fietsen of andere inspannende dingen met uw hond doen.


Voor honden zijn er speciale koelteproducten, zoals een koeltematje of koeltehalsband. Voor konijnen en knaagdieren kunt u een plastic fles met bevroren water in het hok leggen, gewikkeld in een theedoek  om te voorkomen dat het dier zich "brandt" aan de koude buitenkant. Het buitenhok kunt u koelen door er een nat wit laken overheen te leggen. Vogelkooien mogen niet in de zon staan.

Nog meer nuttige tips? Weten hoe u oververhitting herkent en wat u er aan kunt doen? Kijk dan in ons Praktisch document 'Dier en warmte'.