Sluiten

Wat gaat u doen deze zomer? En uw huisdier?

13-01-2020

Vanaf aanstaande donderdag zullen er weer veel mensen de vakantiebeurs in Utrecht bezoeken. Het lijkt nog ver weg, maar misschien bent u ook al op zoek naar een leuke vakantie voor deze zomer. Denkt u daarbij ook aan uw huisdier? Wanneer u uw huisdier thuis laat, moet u op tijd een oppas regelen.

Soms kunnen buren, vrienden of familie voor het huisdier zorgen, dan is het handig alvast af te stemmen of en wanneer dat het beste uit komt. Daarnaast zijn er ook dierenpensions, die voor uw dier kunnen zorgen tijdens uw afwezigheid. Zorg dat u dit op tijd reserveert. Zeker voor opvang in het hoogseizoen zitten veel pensions al maanden van tevoren volgeboekt!

Het is belangrijk dat u uw oppasadres met zorg uitzoekt. Ga er dus eerst eens kijken voor u een reservering maakt. Hoe wordt uw dier gehuisvest, hoe is de verzorging en hoeveel tijd kan er aan uw dier besteed worden? Ziet alles er schoon uit, en zijn er mogelijkheden voor speciale verzorging zoals uitvoerig kammen, dieetvoer of het geven van medicijnen?

Op huisdierspecialist.nl vindt u een overzicht van meer dan 200 Dibevo dierenpensions waar uw huisdier terecht kan. Goed onderdak vinden voor konijnen kan in het hoogseizoen soms extra moeilijk zijn. Op de website van Stichting Konijnenbelangen staat een overzicht van pensions die door hen zijn goedgekeurd.

Kan uw dier niet mee en ziet u een pension niet zitten? Dan kunt u overwegen om iemand in te huren die bij u thuis op uw dier (en op uw huis) komt oppassen, bijvoorbeeld via HolidayLinks.

Op onze website vindt u veel meer informatie over de mogelijkheden van opvang tijdens uw vakantie. En wilt u uw dier juist wel meenemen? Ook dan is het belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereidingen.