Sluiten

Leuke huisdier cadeautips voor de feestdagen!

02-12-2020

Een leuk cadeau voor je huisdier: 

Geef je huisdier eens een cadeautje dat verpakt is in een surprise. Als je dier er moeite voor moet doen om het uit te pakken is het nog veel leuker! Zij kunnen veel plezier beleven aan het opsporen of lospeuteren van een lekkernij. Veel dieren hebben behoefte aan activiteit en denkwerk. Dat kan verveling en gedragsproblemen voorkomen. In de natuur moeten dieren ook moeite doen om hun eten te vinden. Bovendien vinden ze het vaak gewoon erg leuk en heeft ook degene die verrassingen in elkaar knutselt al voorpret!

Voor honden en ook voor katten bestaan ​​er allerlei spelletjes waarbij ze vakjes of schijven moeten openen en hun poten en neus moeten gebruiken om een ​​brokje te bemachtigen. Ook konijnen en knaagdieren kunnen leuk bezig worden gehouden: met een voerbal waar brokjes uitrollen of eenvoudiger met een kartonnen doosje dat eerst gesloopt moet worden om bij iets lekkers te kunnen. Met een beetje fantasie kun je zelf van alles bedenken, als je maar rekening houdt met de veiligheid van de voorwerpen en stoffen die je gebruikt. Het LICG heeft leuke tips voor elk huisdier.

Geen huisdier cadeau!

Veel kinderen willen graag een 'eigen' huisdier. Maar de feestdagen zijn geen geschikt moment om een ​​huisdier te geven. De komst van een nieuwe huisgenoot moet je, samen met het hele gezin, goed voorbereiden. Het is verstandiger om op deze dagen alleen wat spulletjes voor een toekomstig huisdier te geven. Pas later, op een rustig moment kunt je het dier echt gaan ophalen. Dat geeft ook de tijd om met elkaar te bespreken welk dier er in huis komt en wat erbij komt kijken.

Bekijk in ' Welk huisdier past bij kinderen? ' welke dieren wel en niet geschikt zijn voor kinderen en waar je op moet letten om alles goed te laten verlopen. Natuurlijk beloven kinderen plechtig dat ze iedere dag goed voor hun dier zullen zorgen, maar de praktijk is vaak anders. Hou er rekening mee dat je zelf nog jaren de verantwoording hebt. Je moet het dier dus zelf ook heel leuk vinden! Je kunt je kinderen wel veel leren over dieren en ze betrekken bij de verzorging. In “ kinderen en een eigen huisdier ” vind je hier alles over.