Sluiten

Een pup opvoeden in coronatijd

26-04-2021

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er veel mensen die een pup willen, of er inmiddels eentje hebben gekocht. Mensen zijn veel thuis en hebben daardoor meer tijd voor zo'n gezellige huisgenoot.

Om ervoor te zorgen dat de hond een gezellige huisgenoot blijft, is een goede opvoeding enorm belangrijk! Dat is alleen niet altijd even simpel. Bovendien zijn er door alle coronamaatregelen minder mogelijkheden om met een pup op cursus te gaan. Uit een vragenlijst van Dibevo blijkt dat huisdiereigenaren gemiddeld een halfjaar op de wachtlijst staan voordat ze kunnen deelnemen aan een puppycursus. Na dat halfjaar is een hond het puppystadium al voorbij en zit hij al in de pubertijd!

Het LICG helpt met uitgebreide informatie

Door uw pup een goede start te geven kunt u (blijvende) problemen in de toekomst voorkomen. Maar hoe voorkomt u dat uw pup ongewenst gedrag aanleert? Hoe leert u hem om alleen thuis te blijven? En hoe zorgt u ervoor dat uw pup straks een sociale, stabiele hond wordt? 

Het LICG helpt met heel veel informatie zodat u het opgroeien van uw hond in goede banen kunt leiden.  

  • Over leren en gedrag: hoe leert uw pup, hoe zorgt u ervoor dat hij die dingen leert die u prettig vindt en geen dingen doet die u niet wilt?
  • Over de socialisatie van uw pup: waar moet hij aan wennen en hoe pakt u dat zorgvuldig aan zodat hij niet bang wordt?
  • Over opvoeding: wat moet u uw pup allemaal leren, hoe maakt u hem zindelijk en hoe zit het met alleen thuis blijven?

Deze documenten beantwoorden al veel van uw vragen en helpen u bij het opvoeden van uw puppy.

Wilt u nog meer weten over puppyzaken? Bekijk dan ook onze documenten over:

Trainingstips van diergeneeskunde Utrecht

Claudia Vinke, gedragsbioloog bij diergeneeskunde Utrecht, ziet een toename van het aantal honden met gedragsproblemen, maar ziet ook steeds meer eigenaren die problemen hebben met het opvoeden van hun pup. Aangezien voorkomen beter is dan genezen heeft ook zij een paar positieve trainingstips voor eigenaren die met hun pup tegen “gewone” opvoedingsproblemen aanlopen. U kunt deze tips hier vinden.